2016年7月30日土曜日

My Favorite Ekiben(駅弁)

今日は東京駅で東海道・山陽新幹線に乗って京都に向かっています。
東京駅では全国の駅弁が売っていて、新幹線の中で駅弁を食べるのが楽しみの一つとなっています。
今回は私のお気に入りの駅弁をご紹介します。
I'm going to Kyoto from Tokyo Station by Shinkansen.
Tokyo Station has famous "Ekiben"(train lunch) all over Japan and I like to eat Ekiben in Shinkansen.
I introduce my favorite Ekiben.

1.福岡の「明太牛たん弁当」
   Ox Tongue and Mentaiko(spicy cod roe) Lunch of Fukuoka Prefecture

  厚切りの牛たんが美味しいです。
  また辛い明太子がアクセントになっているのがすごくいいです。
  Fat Ox tongue is very delicious.
  And spicy Mentaiko is very well.

2.山形の「黒毛和牛すきやき牛肉重」
   Wagyu(Japanese Beef) Sukiyaki Lunch of Yamagata Prefecture

   すきやきといえば山形牛。
   お肉をたっぷり味わいたいならこのお弁当です。
   Ymagata's wagyu is suitable for Sukiyaki.
   Many beef is very well.

3.鹿児島の「鹿児島黒豚ステーキ&牛すき焼き弁当」
   Black Pig Steak and Wagyu Sukiyaki Lunch of Kagoshima Prefecture

  鹿児島名物の黒豚のステーキと黒毛和牛のすき焼きを同時に味わえる、とても贅沢なお弁当です。
  We can eat both Black Pig Steak and Wagyu Sukiyaki,famous dishes of Kagoshima Prefecture.It is very rich. 


にほんブログ村 ライフスタイルブログ クリエイティブライフへ
にほんブログ村

クリエイティブライフ ブログランキングへ

0 件のコメント:

コメントを投稿