2015年7月14日火曜日

Boiled Tofu of Nanzen-ji temple(南禅寺の湯豆腐) [Kyoto in the early summer Part 3]

京都名物の湯豆腐は南禅寺の精進料理が起源と言われています。
今回は南禅寺のそばにある「奥丹」で湯豆腐のフルコースを頂きました。
It is believed that boiled tofu,a famous food of Kyoto, originated from Shojin dish(vegetable dish) on the approach to Nanzen-ji temple.
I ate boiled tofu at Okutan near Nanzen-ji temple.

湯豆腐のフルコース(Full course of boiled tofu)
1.ごま豆腐(Goma-dofu)

2.田楽豆腐(Dengaku-dofu)


3.湯豆腐(Boiled tofu)

4.精進天ぷら、ごはん、漬け物(Vegetable tempura,rice and pickles)

あっさりしていますが、絶品です。
These are light taste and very delicious.

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