先週の日曜日に訪れた神奈川県横浜市にある「手打ちそば 風來蕎(ふうらいきょう)」です。
ミシュランガイドから5年連続で一つ星を獲得しているお蕎麦の名店です。
I went to "Teuchisoba Furaikyo" in Yokohama City,Kanagawa Prefecture,Japan, last Sunday.
It is a famous soba restaurant and it has received one start in the Michelin Guide in each of last five years.
お店は東急田園都市線たまプラーザ駅から徒歩5分ほどの閑静な住宅街の中にあります。
店主は山口県出身で、店名は種田山頭火が湯田温泉に建てた「風来居」にちなんでいるそうです。
It's in a quiet residential area and it's a five minutes walk from Tokyo Denentoshi Line Tama-Plaza Station.
Its owner is from Yamaguchi Prefecture and its name "Furaikyo" come from the name of a mountain retreat built by Santoka Taneda in Yuda hot spring,Yamaguchi Prefecture.
名物のせいろ蕎麦です。お蕎麦はさっぱりしていて、とても美味しいです。
This is "Seiro Soba" and it is the most famous food of this restaurant.It is clear taste and very delicious.
こちらは稲荷蕎麦です。お米ではなく蕎麦を油揚げで包んでいます。
This is "Inari-Soba".It is made of aburaage stuffed with soba, not rice.
<所在地>
手打そば 風來蕎
神奈川県横浜市青葉区新石川3-13-26
Teuchisoba Furaikyo
3-13-26 Shinishikawa,Aoba-ku,Yokohama City,Kanagawa Prefecture,Japan
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